Fullscreen
Εκτύπωση

Ομάδα Ρομποτικής R&B του Κε.Πλη.Νε.Τ. Πτολεμαΐδας

FLL 2015 GR - World Class


Κυριακή 8 Μαρτίου 2015. Θεσσαλονίκη. Στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «Noesis» πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας ο μεγάλος εθνικός τελικός του διεθνή διαγωνισμού FIRST LEGO LEAGUE (F.L.L.). Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, περισσότερες από 50 ομάδες δημόσιων και ιδιωτικών Σχολείων, καθώς και οργανισμών από όλη την Ελλάδα, ήταν εκεί και συμμετείχαν σε ένα φανταστικό και πολύ καλά οργανωμένο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Έρευνας, Τεχνολογίας και Ρομποτικής για παιδιά 9-16 ετών. Ο διαγωνισμός ήταν ένας μαραθώνιος καθώς οι ομάδες έπρεπε να παρουσιάσουν και να υποστηρίξουν την εργασία τους στο κοινό, σε συνεντεύξεις με ειδικούς, και να εκτελέσουν ρομποτικές αποστολές. Για δύο μέρες και 15 περίπου ώρες, περισσότεροι από 500 μαθητές με την υποστήριξη 115 εθελοντών, με χαρούμενη διάθεση μέσα σε ένα κλίμα γιορτής παρουσίασαν τα αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς τους.

Η μάθηση δίχως σύνορα και όρια (World Class) είναι το φετινό παγκόσμιο θέμα του διαγωνισμού. Παρουσιάστηκαν κατασκευές γεμάτες φαντασία και δημιουργικότητα καθώς και μοναδικές, καινοτόμες ιδέες των παιδιών για το πώς θα μπορούσαμε να μαθαίνουμε, που μας εξέπληξαν!

Η ομάδα μας «Robots & Beats» συναγωνιζόμενη μεταξύ 52 μαθητικών ομάδων από όλη την επικράτεια κατέκτησε στον μεγάλο τελικό του F.L.L. Greece 2015:
 • Την πρώτη θέση στην κατηγορία «Στρατηγικής και Καινοτομίας»
 • Την τρίτη θέση στη συνολική Επίδοση του Ρομπότ
 • Την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη
 • Τη δυνατότητα να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας για ακόμα μια φορά στο εξωτερικό

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τους προπονητές που εργάστηκαν όλο αυτό το διάστημα. Ιδιαίτερα στέλνουμε την εκτίμησή και το σεβασμό μας στις ομάδες των παιδιών από κοινωνικά αποκλεισμένες και μη προνομιούχες πληθυσμιακές ομάδες. Τις δύο πρώτες θέσεις στη γενική κατάταξη έλαβαν οι: Ομάδα ρομποτικής «ROBOT MASTERS» του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» Θεσσαλονίκης και η ομάδα ρομποτικής «RoboTrainers» του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής. Συγχαίρουμε την eduACT και όλους όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση και διεξαγωγή του FLL 2014-15.

Αξιοσημείωτο είναι:
1. Την ομάδα μας αποτελούν 9 μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης που ανταποκρίθηκαν στην ανοικτή πρόσκληση του ΚεΠληΝεΤ.
2. Είμαστε η μοναδική συμμετοχή από την περιοχή μας και εκπροσωπήσαμε την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
3. Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το Κε.Πλη.Νε.Τ. Πτολεμαΐδας και συνεργάτες μας στηρίζουν αφιλοκερδώς μαθητικές ομάδες της περιοχής ευθύνης μας πάνω σε τεχνολογίες αιχμής!
4. Ήταν η πρώτη συμμετοχή μας στον F.L.L. και ο χρόνος προετοιμασίας μας ήταν μόλις τρεις μήνες.
5. Παράλληλα προετοιμάζονται ομάδες για συμμετοχή στον World Robot Olympiad 2015.
6. Με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Ευγενίδου αναπτύσσουμε για δεύτερη χρονιά ένα τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο όχημα (Hydrobot) το οποίο έχει τη δυνατότητα να εξερευνήσει τον πυθμένα της θάλασσας, της λίμνης ή του ποταμού, να πάρει μετρήσεις ή να συλλέξει δείγματα με τη βοήθεια επιπλέον συσκευών. Ένα όχημα το οποίο μπορεί διαρκώς να εξελίσσεται σε δυνατότητες.

Πιστεύουμε ότι το μέλλον απαιτεί γνώση, καινοτομία, συνεργασία, φαντασία και δημιουργικότητα. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σταθερά πάνω στις νέες τεχνολογίες χτίζοντας τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο για τους νέους του τόπου μας.

Η ομάδα:
Η ομάδα μας ονομάζεται Robots & Beats και αποτελείται από τους μαθητές και τις μαθήτριες: Αφροδίτη Ακριβοπούλου, Νίκος Γκουτζιαμάνης, Ελένη Δανιήλ, Ηλιάνα Ζαραφίδου, Κυριακή Ζαραφίδου, Συμεών Νίντσιος, Λάζαρος Τσιαίρης, Στεφανία Τσιάπου, Ιωάννα Χασάπη. Οι προπονητές είναι ο Χαράλαμπος Ζαραφίδης, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ.20, MSc Τεχνικός Υπεύθυνος Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Πτολεμαΐδας Β/θμια Εκπ/ση Ν. Κοζάνης και η Σοφία Παπαγεωργιάδου, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ.20, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής 2ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας.Κε.Πλη.Νε.Τ:
Το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της Πτολεμαΐδας είναι αποκεντρωμένη υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ανήκει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Π.Ε. Κοζάνης. Το ΚεΠληΝεΤ στηρίζει τους συναδέλφους, τις σχολικές και διοικητικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των επαρχιών Βοΐου και Εορδαίας του Ν. Κοζάνης. Σκοπός του είναι η παροχής πληροφορικής παιδείας, η διάχυση τεχνογνωσίας και η στήριξη των συναδέλφων στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν με την ένταξη των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Τα τελευταία επτά χρόνια συμμετέχει ενεργά σε διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής στηρίζοντας ομάδες μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι συμμετείχαμε με μαθητές της πόλης μας στις παγκόσμιες ολυμπιάδες ρομποτικής: WRO-2009 Ν. Κορέα, WRO-2010 Φιλιππίνες, WRO-2011 Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, WRO-2012 Μαλαισία. Την ίδια χρονιά μαθήτριες μας κατέκτησαν την 1η Πανευρωπαϊκή θέση στο διαγωνισμό e-Skills Week 2012 που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το 2014 συμμετείχαμε στην ολυμπιάδα ρομποτικής WRO-2014 Σότσι Ρωσία.

FIRST LEGO League:
Ο διαγωνισμός FIRST LEGO League (FLL) είναι ένα πρόγραμμα που υποστηρίζει τα παιδιά και τους νέους με σκοπό την εξοικείωση τους με την επιστήμη και την τεχνολογία.

Ο στόχος είναι:
 • Τα παιδιά και οι νέοι να ενθουσιαστούν με την επιστήμη και την τεχνολογία
 • Οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν την ιδέα του ομαδικού πνεύματος
 • Να ενθαρρυνθούν τα παιδιά για την επίλυση σύνθετων project με ένα δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο
Η βάση του F.L.L. είναι ένα τουρνουά ρομποτικής σε διασκεδαστική ατμόσφαιρα, όπου τα παιδιά πρέπει να λύσουν μία «αποστολή» με τη βοήθεια ενός ρομπότ. Τα παιδιά ερευνούν ένα συγκεκριμένο θέμα με την ομάδα τους, σχεδιάζουν τον προγραμματισμό και τον έλεγχο ενός αυτόνομου ρομπότ για να ολοκληρώσει την αποστολή. Οι ομάδες F.L.L. έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα τα στάδια μιας πραγματικής διαδικασίας ανάπτυξης ενός προϊόντος, την επίλυση ενός προβλήματος κάτω από πίεση χρόνου με ανεπαρκείς πόρους και άγνωστους ανταγωνιστές. Το F.L.L. είναι ένας μικρόκοσμος της πραγματικής ζωής των επιχειρήσεων από όλες τις απόψεις.

Ευχαριστούμε:
Τους γονείς και τους συναδέλφους που στηρίζουν εθελοντικά, τα εργαστήρια ρομποτικής.
 • Το 3ο ΓΕ.Λ. Πτολεμαΐδας για την παραχώρηση των εργαστηρίων πληροφορικής και τη διάθεση του απαραίτητου εξοπλισμού για τις προπονήσεις και την προετοιμασία των ομάδων.
 • Το 2ο ΕΠΑ.Λ. Πτολεμαΐδας, το 2ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας και το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας για τη διάθεση του απαραίτητου εξοπλισμού για της προπονήσεις και την προετοιμασία των ομάδων
 • Το Δήμο Εορδαίας και το Ίδρυμα Ωνάση, που με την ενίσχυση της ομάδας μας για τη συμμετοχή τον προηγούμενο Νοέμβριο στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO 2014 στο Σότσι της Ρωσίας, μας έδωσε τη δυνατότητα να προμηθευτούμε εξοπλισμό και να κατασκευάσουμε την απαραίτητη πίστα προετοιμασίας για τον FLL 2015.

Σχετικά:
http://plinetptol.sch.gr/rb
https://www.facebook.com/RobotsBeats
http://firstlegoleague.gr/
http://www.firstlegoleague.org/
http://plinetptol.sch.gr/tiki-roboticsΣάββατο 7 Μαρτίου 2015, (10:00 - 19:00), Θεσσαλονίκη. Mεγάλος Τελικός FL.L. GR 2015F.L.L. 2015 - World Class

R&B - Robots & Beats

Ο διαγωνισμός FLL

Την τρέχουσα σχολική περίοδο (2014-15), To ΚεΠληΝεΤ Πτολεμαΐδας στηρίζει συναδέλφους και ομάδες μαθητών της περιοχής ευθύνης του, που θα ενδιαφερθούν να γνωρίσουν το διεθνή διαγωνισμό Ρομποτικής FIRST LEGO League (FLL).

Ο FLL είναι ένα πρόγραμμα που υποστηρίζει τα παιδιά και τους νέους με σκοπό την εξοικείωση τους με την επιστήμη και την τεχνολογία σε μία πιο «σπορ» ατμόσφαιρα.
Ο στόχος είναι:
 • Τα παιδιά και οι νέοι να ενθουσιαστούν με την επιστήμη και την τεχνολογία
 • Οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν την ιδέα του ομαδικού πνεύματος
 • Να ενθαρρυνθοούν τα παιδιά και οι νέοι για την επίλυση σύνθετων πρότζεκτ σε ένα δημιουργικό τρόπο

Η βάση του FLL είναι ένα τουρνουά ρομποτικής σε διασκεδαστική ατμόσφαιρα, όπου τα παιδιά και οι νέοι πρέπει να λύσουν μία «αποστολή» με τη βοήθεια ενός ρομπότ. Τα παιδιά ερευνούν ένα συγκεκριμένο θέμα με την ομάδα τους, σχεδιάζουν τον προγραμματισμό και τον έλεγχο ενός αυτόνομου ρομπότ για να ολοκληρώσει την αποστολή.

Οι ομάδες FLL έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα τα στάδια μιας πραγματικής διαδικασίας ανάπτυξης ενός προϊόντος, την επίλυση ενός προβλήματος κάτω από πίεση χρόνου με ανεπαρκείς πόρους και άγνωστους ανταγωνιστές. Το FLL είναι ένας μικρόκοσμος της πραγματικής ζωής των επιχειρήσεων από όλες τις απόψεις.Σύνθεση ομάδας

Μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Πτολεμαΐδας

 • Αφροδίτη Ακριβοπούλου
 • Νίκος Γκουτζιαμάνης
 • Ελένη Δανιήλ
 • Ηλιάνα Ζαραφίδου
 • Κυριακή Ζαραφίδου
 • Συμεών Νίντσιος
 • Λάζαρος Τσιαίρης
 • Στεφανία Τσιάπου
 • Ιωάννα Χασάπη
Προπονητές

 • Χαράλαμπος Ζαραφίδης, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ.20, MSc Τεχνικός Υπεύθυνος Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Πτολεμαΐδας Β/θμια Εκπ/ση Ν. Κοζάνης
 • Σοφία Παπαγεωργιάδου, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ.20, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής 2ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας¨

[+] Προγραμματισμός

[+] Δραστηριότητα ομάδας

[+] Περισσότερα


Created by fll. Last Modification: Τετάρτη 11 of Μάρτιος, 2015 20:02:05 EET by admin.

Site Language: Greek

Επικοινωνία

Νεκτάριος Γκέκας
24630 55644

Χαράλαμπος Ζαραφίδης
24630 20366

plinetptol at dide.koz.sch.gr

Καραζάνου 7, 50200 Πτολεμαΐδα

Βοήθεια - Helpdesk
Δίκτυο & Υπηρεσίες ΠΣΔ
801 11 801 81

ΚεΠληΝεΤ Πτολεμαΐδας Κοζάνης
Ρομποτική - Δράσεις - Χάρτης

WRO 2012 Malaysia

thumbnail
Robots-SHS-DSCF3371 (Large).JPG

Τελευταία άρθρα

 1. Συγχαρητήριο μήνυμα της Περιφερειακής Διευθύντριας με αφορμή τη συμμετοχή μαθητικών ομάδων στον τελικό του διεθνή διαγωνισμού FLL 2015
  Συγχαρητήρια επιστολή για συμμετοχή στον F.L.L. 2015
 2. Συγχαρητήρια επιστολή
  Η Περιφερειακή Διευθύντρια συγχαίρει τους εκπαιδευτικούς ...
 3. Δει δη χρημάτων... για την Ολυμπιάδα
  Οι μαθητές κέρδισαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής και περιμένουν με αγωνία να βρεθεί το κονδύλι που θα τους επιτρέψει να ταξιδέψουν τον Νοέμβριο στη Μαλαισία, όπου θα διεξαχθεί η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής. Άρθρο του Β. Ιγαντιάδη στην Εφημερίδα Έθνος 20/9/2012.
 4. Τιμητική παρουσία Ομάδας Μαθητών και Εκπαιδευτικών της Πτολεμαΐδας σε Εκδήλωση στο Υπ. Παιδείας
  Μαθήτριες της Α’ Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Πτολεμαΐδας, ομάδα «BeatBot Robotics»: 1η θέση στον ΠανευρωπαΪκό Διαγωνισμό Ηλεκτρονικών Δεξιοτήτων E-Skills Week 2012.
 5. Συγχαρητήρια επιστολή του Υπουργού Παιδείας
  Συγχαρητήρια επιστολή του Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη στους διακριθέντες μαθητές στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό e-Skills Week 2012.

Ημερολόγιο

Mo Tu We Th Fr Sa Su
28 29 30 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 01